Hoe je video’s kunt gebruiken om jouw online marketing te verbeteren

divider_round_bottom

Je online marketing is een heel belangrijk onderdeel van je onderneming en het is dan ook enorm belangrijk om dit onderdeel goed op orde te hebben zodat je hier je voordeel mee kunt doen. Nu wil je als ondernemer natuurlijk dat je online marketing zo goed mogelijk loopt en verloopt volgens plan.

Toch is er altijd ruimte voor verbetering en kan het soms ook zo zijn dat je online marketing strategie niet het gewenste effect heeft. Dan kan het dus tijd zijn om hier eens goed voor te gaan zitten en ook kritisch naar te kijken en om voor jezelf uit te zoeken welke stappen je kunt gaan zetten.

Op deze manier zorg je er dan ook voor dat je jezelf als ondernemer beter in de kijker speelt en dat ze online niet meer om je heen kunnen. Aangezien het grootste deel zich tegenwoordig online afspeelt mag je dit dan ook zeker niet vergeten en is het als ondernemer erg belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden en om dit onderdeel van je onderneming goed op orde te hebben!

Er zijn dan ook verschillende manieren om je online marketing zichtbaar te verbeteren en in deze blog gaan wijn ons richten op een manier hiervan. We gaan je namelijk laten zien hoe video’s je online marketing naar een hoger niveau kunnen tillen. We laten je zien hoe je deze video’s het beste in kunt zetten en voor je onderneming kunt laten werken zodat je er je voordeel mee kunt doen. Lees je met ons mee?

Waarom juist het inzetten van video’s

Ten eerste komt bij veel mensen nu natuurlijk de vraag naar boven waarom nu juist video’s zo effectief zijn om in te zetten en wat daar dan het voordeel van is. Een hele logische gedachte die wij dan ook graag wat beter uitleggen. Video’s zijn in de basis een krachtige manier om jouw online marketing te verbeteren en om jouw product of dienst te promoten. Dit komt omdat video’s al snel mensen aanspreken en opvallen. Je speelt jezelf zo dus een stuk sneller in de kijker.

Dit is dus een belangrijke reden waarom nu juist video’s zoveel ingezet worden voor online marketing. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je video’s op verschillende manieren kunt inzetten en gebruiken ten voordeel van je online marketing en dat levert natuurlijk heel veel mogelijkheden op. Veel mensen vinden dit dan ook erg prettig en maken maar wat graag gebruik van al deze mogelijkheden.

Dit verklaard natuurlijk meteen voor een groot deel waarom juist video’s zo belangrijk zijn om dit te doen en hoe je dit vervolgens dan ook het beste aan kan pakken.

We beginnen met productvideo’s

Om te beginnen vertellen we je eerst wat meer over productvideo’s. kort gezegd zijn dit video’s waarin je product van alle kanten belicht wordt en waarbij de mogelijkheden van het product weergegeven worden. Op deze wijze maak je dit dus heel erg handig zichtbaar voor de klant en dat heeft veel fijne voordelen.

Als een klant iets online koopt bijvoorbeeld kan een productvideo echt dat zetje zijn dat een klant over de streep trekt. Je moet het als klant zijnde dan natuurlijk hebben van wat foto’s en dat kan lang niet altijd even duidelijk zijn. Een product video is dat wel en zorgt ervoor dat je veel beter kan zien hoe het product er in het echt uit ziet en hoe het werkt.

Dit geeft de klant dan ook een veel beter beeld van het product en een stuk meer vertrouwen wat dan ook precies dat laatste zetje kan zijn dat de klant over de streep kan trekken.

Klantbeoordelingen in videoformaat

Voor iedere onderneming zijn positieve klantbeoordelingen enorm van belang. Ze laten nieuwe klanten zien hoe voorgaande klanten het product of de dienst ervaren hebben en of het aangeraden wordt. Als dit een positieve uitkomst heeft kan dit ook een heel positief effect op een onderneming hebben en op nieuwe klanten en hun aankopen.

Nu zien we natuurlijk vaak geschreven klantbeoordelingen en deze hebben ook zeker weten veel waarde maar wist je dat een video klantbeoordeling nog vele malen meer waardevol is. Op deze wijze wordt de klantbeoordeling ten eerste beter zichtbaar maar het wekt vooral veel meer vertrouwen op. Doordat de beoordeling dus zichtbaar is en de klant ook zien de klanten dus daadwerkelijk een tevreden klant in beeld en krijgen ze een positief verhaal te horen. Daarnaast zien ze vaak ook het product in beeld en krijgen ze een beter beeld van hoe het product bevallen is en hoe anderen het hebben gebruikt en dat kan natuurlijk net dat laatste zetje vormen.

Het is dan ook zeker weten erg belangrijk om te kijken of je als ondernemer deze video klantbeoordelingen kunt gaan realiseren, vraag tevreden klanten dan ook om een beoordeling af te geven of geef bijvoorbeeld een korting weg. Ook zien we vaak dat hiervoor gebruik gemaakt wordt van influencers en ook dat heeft vaak een heel positief effect aangezien deze vaak een grote schare fans achter zich hebben die maar wat graag alle aankopen doen die de influencer aanbeveelt!

Een positieve klantbeoordeling op video is dus een onmisbaar onderdeel van jouw online marketing en kan dan ook wonderen doen om deze te verbeteren als dit nodig is.

Het verzorgen van goede instructievideo’s

Als ondernemer ken je het vast wel, je hebt een goede maand gedraaid met enorm veel verkopen maar ineens komen er aan het einde van de maand ook erg veel retouren. Dit is altijd even slikken en iets wat je natuurlijk wil voorkomen. Veel ondernemers doen er dan ook alles aan om het aantal retouren zo laag mogelijk te houden en dit begint er allemaal mee om de reden van de retouren te achterhalen zodat je dus weet waar het fout gaat.

Als je dit eenmaal helder in beeld hebt is het ook veel makkelijker om ervoor te zorgen dat het aantal retouren terug zal gaan lopen en dat je dus gebruik kunt gaan maken van tevreden klanten. Een manier om dit te doen is door goede instructievideo’s bij het product mee te geven. We zien namelijk vaak dat mensen met een product in huis toch niet helemaal weten hoe ze het goed moeten gebruiken of dat ze dit op de verkeerde manier doen en dat het product dan helaas teruggezonden gaat worden. Dat is natuurlijk onwijs jammer en gelukkig vaak ook helemaal niet nodig als je het product dus op de juiste wijze weet te gebruiken.

Goede instructievideo’s kunnen hier dan ook heel erg goed bij helpen. Ze kunnen zichtbaar maken hoe een product gebruikt kan worden en ze kunnen er dus ook voor zorgen dat hier geen misverstanden over ontstaan en dat de klant dit dus op de juiste wijze kan doen en dat is natuurlijk heel waardevol.

Klanten kunnen op deze manier jouw product beter leren gebruiken en begrijpen en dat levert dus onderaan de streep vooral heel erg veel tevreden klanten op.

Het maken van merkvideo’s

Merkvideo’s: Merkvideo’s kunnen een geweldige manier zijn om jouw merk te promoten. Dit kan een korte introductievideo zijn die het verhaal van jouw bedrijf vertelt, of een gedetailleerdere video over wat jouw bedrijf doet en waarom het uniek is. Dit heeft een groot positief effect op de klant om een aantal belangrijke redenen. Ten eerste zie je dus op deze manier dat de klant het merk veel beter leert kennen maar ook wekt het dus vertrouwen op. De klant vertrouwd het merk veel meer en weet ook meer over het bedrijf achter het merk.

Hierdoor krijg je automatisch dus ook meteen een hele grote gun factor en als er iets is wat je als ondernemer nodig hebt dan is dat het dus wel! Merkvideo’s vormen dan ook wederom een onmisbaar onderdeel van een online marketing strategie en helpen je dan ook om deze goed in te zetten en te vergroten!

Het gebruik van social media

Iedere ondernemer maakt vandaag de dag wel gebruik van social media en dan ook niet zonder reden natuurlijk. Veel eventuele klanten komen via deze weg naar je website en onderneming toe en het is dus belangrijk om je social media accounts zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Je wil graag dat bezoekers geprikkeld worden om over te gaan tot een aankoop en dat kun je natuurlijk op veel verschillende manieren doen.

Een van die manieren is ook dit keer weer het zichtbaar maken van je producten en diensten. Door deze aan de hand van video’s meer zichtbaar te maken zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld een snelle blik achter de schermen kunt geven van jouw bedrijf. Of dat jij heel goed kunt laten zien hoe jouw product of dienst werkt en tot stand is gekomen. Dit vinden volgers heel erg leuk om te zien en kan ook nog eens leiden tot nieuwe klanten en aankopen. Daarnaast wekt het ook nog eens veel vertrouwen op iets waar je ook als ondernemer zeker niet zonder kan.

Het geven van een webinar

Webinars zijn een populaire manier om kennis te delen met potentiële klanten. Door een webinar te organiseren, kun je jouw expertise tonen en potentiële klanten helpen om meer te weten te komen over jouw producten en diensten. Dit kan natuurlijk ongelofelijk waardevol zijn voor jouw als ondernemer.

Deze manier van online marketing is wellicht nog wat nieuw maar toch zien we de laatste tijd dat steeds meer ondernemer hier gebruik van gaan maken en dit helemaal ontdekt hebben. Onwijs fijn natuurlijk want ze kunnen hier dan ook zeker weten hun voordeel mee doen!

Zowel het volgen van een webinar als het geven ervan kan jouw als ondernemer dan ook zeker weten op weg helpen en mag dan ook niet onderschat worden!

Het plezier van video advertenties

Iedere ondernemer maakt natuurlijk op een bepaalde manier gebruik van advertenties voor zijn of haar onderneming en dit kun je dan ook op een aantal verschillende manieren doen. Het leuke hieraan is dat je dit dus ook heel goed met video’s kan doen en dit heeft heel veel fijne voordelen. Ten eerste kun je met een video veel beter en duidelijker informatie over brengen doordat je het ook echt zichtbaar kan maken.

Daarnaast is het ook nog eens zo dat een video eerder opvalt dus je hebt veel meer rendement van je advertentie. Wat ons betreft dus meer dan genoeg reden om gebruik te maken van video advertenties voor jouw onderneming om jezelf zo goed in de kijker te spelen.

Video’s inzetten voor jouw online marketing

Kortom, video’s kunnen een geweldige manier zijn om jouw online marketing te verbeteren. Door video’s te gebruiken voor productdemonstraties, klantbeoordelingen, instructievideo’s, merkvideo’s, social media, webinars en advertenties, kun je jouw merk versterken en meer potentiële klanten bereiken. Dit is natuurlijk een belangrijk doel voor iedere ondernemer en video’s vormen hier dus zeker weten een onmisbare schakel in. Daarnaast is het ook erg leuk om te zien dat video’s er dus voor zorgen dat je als ondernemer zoveel meer zichtbaar kunt maken van je onderneming en juist dat is zo belangrijk.

Juist deze zichtbaarheid zorgt voor meer vertrouwen van je klanten maar ook een stuk groter bereik iets waar je als ondernemer ook zeker weten graag van wil profiteren. Gelukkig zijn er dan ook meer dan genoeg verschillende manieren om dit te doen en dat is natuurlijk erg prettig.

Door dan ook video’s in te zetten voor jouw online marketing kom je een heel eind en juist dat is zo onwijs waardevol! Kijk dan ook goed naar hoe je als ondernemer video’s specifiek voor jouw onderneming kunt laten werken en wat je hier dan ook voor nodig hebt om dit tot een groot succes te maken!