5 manieren om je SEO te verbeteren en hoger in Google te komen

divider_round_bottom

Voor iedere ondernemer die online actief is speelt de SEO een grote rol. Hoe beter je SEO in elkaar steekt hoe hoger je in Google naar voren komt. En dit is natuurlijk wel het uiteindelijk doel. Je wil dan ook graag dat mensen je weten te vinden en dat je dus zo hoog mogelijk scoort in de Google zoekmachines.

Als je SEO op orde is dan is dit een fluitje van een cent en kun je dus enorm veel extra zichtbaarheid krijgen waar je dus als ondernemer heel veel aan hebt. Je wil vooral graag organisch verkeer aantrekken naar je website en laat SEO nu precies hier een belangrijke factor in zijn.

De hoogste tijd dus om jou hier als ondernemer een beetje wegwijs in te maken en om je dus te laten zien hoe je ervoor kunt zorgen dat jij je SEO score verbeterd en dus hoger in de Google ranking lijst komt te staan. Lees je met ons mee?

Waarom is SEO zo belangrijk

Om te beginnen gaan we eens even goed kijken naar waarom SEO nu eigenlijk zo belangrijk is voor jouw onderneming en dan met name voor het online onderdeel. We beginnen met het uitleggen van wat SEO nu precies inhoudt want we merken dat dit ook nog niet voor iedereen goed duidelijk is. De vertaling van SEO is search engine optimalization, dus vrij vertaald het optimaliseren van je zoekmachine. Nog korter door de bocht ervoor zorgen dat je goed gevonden wordt online.

Hoe hoger je SEO score hoe beter je zichtbaar bent online en hoe sneller je bij zoekmachines naar boven komt. Stel jij verkoopt spijkerbroeken dan ben je natuurlijk lang niet de enige. En waarschijnlijk zijn er zelfs ondernemers die exact dezelfde spijkerbroeken verkopen. Maar hoe komt het nu dat een ondernemer hier echt de boventoon in voert en dus heel veel spijkerbroeken verkoopt. Dit heeft lang niet alleen maar met een gunfactor te maken. Maar juist enorm veel met de online zichtbaarheid en dus de SEO van de onderneming.

Als de ene ondernemer met spijkerbroeken een veel betere SEO score heeft en ook veel beter online zichtbaar is dan alle anderen dan zie je dus ook dat deze onderneming naar voren komt in de zoekmachines, als mensen dus zoeken op spijkerbroek komen er natuurlijk ontelbaar veel zoekresultaten naar boven. Jij snapt natuurlijk ook wel dat enkel de bovenste resultaten het meeste kans maken om ook daadwerkelijk bezocht te worden door een klant. Hiervoor is het dus zo van belang dat jouw SEO score op orde is zodat jij dus als eerste naar voren komt en van dit voordeel kunt profiteren.

Dat is dan ook meteen de reden dat SEO zo belangrjik is en voor veel ondernemers onmisbaar bij een goede online zichtbaarheid.

Zorg voor relevante en kwalitatieve content

Nu we weten waarom een goede SEO zo belangrijk is willen we natuurlijk ook meteen kijken hoe we onze eigen SEO score zo hoog mogelijk kunnen krijgen, gelukkig zijn hier dan ook een aantal verschillende manieren voor.

De meest bekende manier en ook de manier met het meeste effect is het zorgen voor relevante en kwalitatieve content. Hiermee kun je dan ook echt een groot verschil maken. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je dit allemaal op orde hebt zodat je hier ook je voordeel mee kan doen.

Maar wat houdt dit nu eigenlijk precies in? Laten we dat eerst eens even verduidelijken. Dit betekent namelijk dat je de juiste zoekwoorden moet gebruiken en dat je content moet bieden die nuttig en waardevol is voor je doelgroep. Zorg er daarnaast ook voor dat je regelmatig nieuwe content publiceert omdat je op deze wijze aan zoekmachines laat zien dat jouw website actueel en relevant is. En geloof ons maar dat is zeker van belang en maakt dan ook een groot verschil. Hier wil je dan ook zeker weten goed gebruik van maken.

Daarnaast wordt relevante content ook veel beter opgepakt door de zoekmachines net als content met een hoge kwaliteit. Dit zijn dus enkele simpele manieren die jou als ondernemer weinig moeite kosten maar die dus een groots  resultaat op het geheel hebben.

Het optimaliseren van je metadata

Als je graag hoog in de lijst naar voren wil komen bij de zoekmachines dan is het vooral ook belangrijk dat je metadata geoptimaliseerd is. Je metadata is de informatie die en zoekmachine gebruikt om te begrijpen waar jouw website over gaat. Het is dus belangrijk dat je metadata helemaal up to date is om er ook een zo goed mogelijk resultaat mee te boeken.

Zorg er in de praktijk dus voor dat metadata zoals de titels en beschrijvingen van je pagina’s volledig geoptimaliseerd zijn voor zoekwoorden en dat ze dus ook nog eens duidelijk en aantrekkelijk zijn voor gebruikers. Dit kan dan ook helpen om je website hoger te laten ranken in de zoekmachines en dat is natuurlijk precies wat je graag wil.

Maak goed gebruik van interne links

En dan hebben we ook nog de interne links. Dit zijn links binnen je website die van de ene pagina naar de andere pagina leiden. Het gebruik van interne links kan zoekmachines dus helpen om beter te begrijpen hoe je website gestructureerd is en welke pagina’s dan ook het belangrijkste voor je zijn. En dat is natuurlijk hele waardevolle informatie.

Zorg er dan ook voor dat je interne links gebruikt om gebruikers te helpen bij het navigeren door je website en om zoekmachines te helpen bij het crawlen van je website op deze wijze kun je er dan ook voor zorgen dat alles optimaal werkt en doe je hier ook je voordeel mee. Interne links zijn dan ook een belangrijke en grote spil in het hele proces en het is dan ook belangrijk om hier je voordeel mee te doen.

Maak gebruik van externe links

We hebben je nu dus laten zien dat interne links belangrijk zijn maar externe links zijn dat zeker weten ook. Externe links zijn links vanaf andere website naar jouw website. Het verkrijgen van kwalitatieve externe links an dan ook helpen om jouw website hoger te laten ranken in de zoekresultaten. Zorg er echter wel voor dat je externe links afkomstig zijn van betrouwbare en relevante website omdat dit de autoriteit van je website weer kan vergroten.

Alles bij elkaar dus voldoende reden om ook de externe links goed in te zetten om je website optimaal te laten werken en om hier je voordeel mee te doen. Ook dit komt de SEO van je website weer ten goede en draagt dus allemaal bij aan het uiteindelijke doel om dus hoger in die zoekmachine terecht te komen!

Optimaliseer je website voor mobiel gebruik

En dan hebben we ook nog het mobiele gebruik van een website. Ook dit is zeker weten een belangrijk punt dat we dan ook niet mogen vergeten. Een website dusdanig optimaliseren dat ook het mobiele gebruik ervan op orde is dat is dan ook een ware must tegenwoordig en onmisbaar voor goed gebruik van je website.

Steeds meer mensen maken tegenwoordig dan ook gebruik van hun mobiel om online iets te zoeken en je snapt natuurlijk wel dat het dan wel zo slim is als jouw website dus op een mobiel ook goed weergegeven wordt.

Hier valt echter vaak wel wat werk voor te verzetten maar als je dit goed doet dan heb je er zeker veel voordeel van. Zorg er dus voor dat je website responsive is en dat de pagina’s ook snel laden op een mobiel apparaat. En daarnaast wil je natuurlijk ook dat ze op een mobiel apparaat goed worden weergegeven.

Mocht dit nu niet in orde zijn dan kan dit een erg negatieve invloed hebben op je totale SEO scoren en dat is nu net niet de bedoeling. Vandaar dat het verstandig is om ook aandacht te besteden aan de weergave van je website op een mobiel apparaat zodat je op alle vlakken goed gevonden en weer gegeven kan worden en je hier je voordeel mee kunt doen.

Je SEO verbeteren en hoger in de zoekmachines verschijnen

In deze blog hebben we je dus een aantal handige tips gegeven waarmee jij dus je SEO score flink kunt verbeteren en hier dus als ondernemer je voordeel mee kunt doen. Dit is enorm belangrijk omdat dit dus voor een heel groot deel jouw online zichtbaarheid bepaald en dus ook bepaald hoe goed jouw onderneming gevonden wordt online.

Wat heel belangrijk is hierbij is dat je goed onthoudt dat SEO een doorlopend proces is en dat het dus tijd kan kosten om de resultaten te zien. Het is dan ook iets waar je eigenlijk altijd aan moet blijven werken en wat dan ook altijd met regelmaat verbetering nodig heeft. Alleen zo blijft je SEO optimaal en kun je er dus ook je voordeel mee doen!

 Blijf dan ook vooral heel regelmatig werken aan je SEO en neem de tips vanuit deze blog dan ook zeker mee. Op deze manier realiseer je dus onderaan de streep snel en gemakkelijk meer verkeer naar je website wat dus weer tot meer verkoop van producten en diensten kan leiden en wat simpelweg je onderneming veel beter zichtbaar maakt iets waar je als ondernemer onderaan de streep dan ook zeker van kan profiteren.

Zorg er dan ook handig en snel voor dat je jouw SEO op orde hebt en dat je ook weet hoe je dit aan moet pakken. Op die manier maak jij het plaatje compleet en geniet jij optimaal van een goed werkende site die je ook nog eens wat op levert.